לימודי הגנת סייבר יכולים להיות הכשרה חשובה לאנשים שרוצים לעבוד בתעשיית אבטחת המידע. לא מדובר בתעשייה שניתן פשוט להתחיל לעבוד בה מבלי לדעת מה לעשות, שכן מדובר במערכות טכנולוגיות שיש להבין איך להתנהל איתן, בעזרת ובמסגרתן. ידע זה ניתן לרכוש על יד לימוד סייבר באחת המכללות המובילות כמו מכללת איקום. למעשה, היכולת לעבוד עימן תלויה בשני רבדים: טכניות ויצירתיות. הרובד הטכני, יכול להתפתח ולהיווצר כתוצאה מהכשרה מקצועית מספקת. מכללת איקום מספקת הכשרה בדמות של קורסי סייבר, הסובבים סביב חמישה מודולים עיקריים. כמו לדוגמה – פייתון, לינוקס, וכיוצא בזה. בנוסף, קיימת רשת חברתית, ספריית VOD וכלים נוספים, שיכולים לעזור לתלמיד להעמיק את הבנתו והכשרתו במקצוע. על כן, הרובד הטכני עלול לגדול כתוצאה ממעורבות ישירה בתחומי הלימוד המתאפשרים במסגרת לימודי הגנת סייבר.
לימודי הגנת סייבר – הרובד היצירתי
הרובד היצירתי, עלול להיות סיפור קצת שונה, וזאת כי לא מדובר במשהו שאפשר ללמוד או ללמד – לפחות לא באופן דוגמטי (dogma) או טכני יתר על המידה. כמובן, שמי שיודע ללמד יצירתיות, יכול להיות טכני ואפילו דוגמטי, ועם זאת אם הוא באמת יודע ללמד – זה מגיע ממקום השראתי, והטכניקה רק תומכת בתהליך. מרצים שיודעים ללמד יצירתיות הם כאלה שכנראה חקרו את היצירתיות של עצמם, או לפחות פועמים ומקרינים אותה בצורה כה עוצמתית שהיצירתיות כמו מלמדת את עצמה. בזכות החוש היצרתי של המרצים פתחנו במכללה גם חוג סייבר לילדים שמכין ומלמד אותם את כל הבסיס בתחום. אם נקרא באתר של מכללת איקום, נראה כי המכללה מתגאה במרצים הקורנים שלה. מה הקשר בין יצירתיות לבין לימודי הגנת סייבר?
לימודי הגנת סייבר – השאיפה לספק את הבסיס היציב ללמידה
ובכן, באם לימודי הגנת סייבר מספקים את הבסיס היציב ללמידה, ניתן יהיה לאלתר עליה בהמשך ולייצר מבני מידע חדשים. כמו שמוזיקאי, שלומד את כלי הנגינה לרמה מעמיקה ומיומנת, מצליח לאלתר ולייצר מוזיקה מתוך עולמות פנימיים, כך גם מומחה הגנת סייבר יכול להגיב באופן יצירתי בזמן התקפה או הגנה, מתוך הבנה מעמיקה ומומחית של החומר המקצועי הנדרש.