אז מה זה מפתח Full Stack? מדובר במפתח תוכנה שמחזיק בידע ויכולת לפתח ולנהל מערכות תוכנה במלוא העומק של ההליך (ומכאן השם: "Full Stack"). כלומר המפתחת או המפתח בעלי מסוגלות מהחלק הקדמי של ממשק המשתמש (Front-End) ועד לבסיסי הנתונים והשרתים (Back-End). מפתח Full Stack יוכל לפתח, לבנות ולתחזק את התוכנה מקצה לקצה, מכל זווית ומבחינה טכנולוגית.
מה כולל התפקיד של מפתח Full Stack?
פיתוח Front-End:
יצירת ממשק משתמש (UI) מודרני ושימושי באמצעות שפות תכנות שונות. החשיבות טמונה בכך שהממשק צריך להיות נוח לשימוש ולהציג בצורה טובה את המידע והפונקציות שמציעה האפליקציה.
כלומר, זה החלק שאותו אתם מקבלים בתור משתמשים כשאתם פותחים אפליקציה או אתר אינטרנט, ואם הוא לא יהיה נגיש ונח, פשוט לא תרצו להיות בו.
פיתוח Back-End:
יצירת התשתית המרכזית של האפליקציה. כלומר, עבודה עם ממסד הנתונים, פיתוח של תוכנות, כתיבת קוד והתמודדות עם ניהול השרתים והתשתית. העבודה כוללת ניהול נתונים, בניית עמודי API ומנגנונים לשמירה והצגת המידע.

ומה עוד?
כשמבקשים להגדיר מה זה Full Stack Developer ניתן למנות תפקידים נוספים רבים:
בקרת גרסאות: שימור וניהול קוד המקור באמצעות מערכות בקרת גרסאות. בנוסף: יצירת תהליכי אוטומציה לבניית, טסט ופרסום של התוכנה.
אבטחת מידע: שימור והטמעת מנגנוני אבטחה.
היבטי ניהול פרויקט: עבודה בצוותים, תכנון משימות, ניהול על פי לוח זמנים והגדרת הקצאת משאבים.
איך ניתן להפוך למפתח Full Stack?
אם יש בך את הרצון לעבוד בתחום, כדאי מאוד ללמוד אותו בהכשרה שממוקדת בתפקיד. פיתוח Full Stack הוא אחד התחומים הבולטים בו הניסיון מדבר, ולכן כדאי מאוד ללמוד במקום שיאפשר כניסה מהירה לתפקיד ראשון על מנת לצבור ניסיון פרקטי בחיי המעשה.
מכללת איקום נחשבת למכללה המובילה בישראל למקצועות ההייטק והדיגיטל, ובדיוק מתוך ההכרה בכישורים המיוחדים שנדרשים למפתחי Full Stack נבנתה ההכשרה הייעודית לכך.