קורס ממונה הגנת הפרטיות ואבטחת מידע צובר יותר ויותר פופולריות בכלל, ובתעשיית ההייטק בפרט. חשוב להבין, כל אפליקציה שדורשת מכם הזדהות והרשמה מחזיקה במידע עליכם, מידע המוגן על פי חוק שנועד לשמור על המשתמשים, ולכן מחייב עמידה ברגולציה קפדנית. אז מה כולל התפקיד ומה לומדים בקורס סייבר מקצועי?
מה כולל התפקיד?
כפי שלומדים בקורס ממונה הגנת הפרטיות ואבטחת המידע, ממונה הגנת הפרטיות בארגון מבצע מגוון משימות, כולל פיתוח מדיניות פרטיות המגדירה אילו סוגי מידע אסור לאסוף וכיצד יש לנהל את המידע שכן נאסף. כמו כן, הוא אחראי לסדר ולנהל בקשות לגישה או למחיקת מידע אישי.
בנוסף, ממונה הגנת הפרטיות ואבטחת המידע אחראי להדריך צוותים העוסקים באיסוף וניהול המידע האישי של המשתמשים, וכן לסייע בהערכת הסיכונים האפשריים ובפיקוח אחרי הכרזות הגנת הפרטיות של הארגון. כלומר, עליו לוודא שההנחיות הניתנות לגבי הגנה על הפרטיות נאכפות בקרב צוותי הפיתוח.
ממונה הגנת פרטיות ואבטחת מידע ישלוט ברגולציה ובסטנדרט הנדרש מהארגון מול החקיקה הרלוונטית למדינות בהן המוצר משווק, וככל שהוא בכיר יותר הסבירות עולה לכך שיהיה אחראי על הקשר בין הארגון לבין הרשויות הרלוונטיות במקרה של הפרת תקנות הגנת הפרטיות במדינות הרלוונטית.
כיצד לבחור קורס מתאים ללמידת המקצוע?
לקורס סייבר התקפי שדורש אצבע על הדופק והיכרות עם כל שינוי רלוונטי שיוצא, גם אחרי סיום הקורס, חשוב לבחור במוסד לימוד שלא מנתק את הקשר עם הבוגרות והבוגרים שלו.
עקב ההכרה בחשיבות הפיתוח המקצועי גם לאחר סיום הקורס, הוקמה במכללת איקום הרשת החברתית האקדמית, אשר בעזרתה ניתן להישאר מחוברים באופן מקוון לתכנים המתעדכנים, וכך להכיר כל שינוי שיוצא ולהגיע עם תובנות למקום העבודה.
מכללת איקום הגדירה סטנדרט חדש בכל מה שקשור בטיפוח הבוגרות והבוגרים גם לאחר סיום הלמידה בקורסי סייבר מומלצים, כאשר חוץ מהרשת החברתית האקדמית מופעל גם מרכז השמה שמסייע בליווי ובמציאת העבודה הראשונה, ושבזכותו 92% מהמסיימים מוצאים עבודה בהייטק.