רבים מאיתנו מקשרים את המונח "סייבר" לסרטי מתח, אבל האמת היא שזה אחד התחומים הכי משגשגים בהייטק הישראלי והבינלאומי. כתגובת נגד לאיומי אבטחת מידע מגורמים עבריינים, התעורר הצורך בבעלי מקצוע שיגנו על ארגונים ועל המידע שברשותם. יש מגוון של תפקידים בסייבר, ועל הבולטים בהם נפרט בהמשך המאמר.
במה אפשר לעבוד בסייבר?
כל אחד משלל התפקידים בסייבר דורשים היכרות מעמיקה עם התחום, יכולת לימוד עצמית, חשיבה אנליטית ויצירתיות בפתרון בעיות שעולות תוך כדי העבודה.
תפקיד SOC Analyst
אלו הם אנליסטים שמטרתם לזהות בעיות ולנתח פעילות חריגה. זהו תפקיד שקיים בכל חברה ונועד להגן המידע הפרטי של החברה מפני איומי אבטחה. לכן, יש ביקוש רב לאנליסטים כאלו, גם במגזר הפרטי וגם בציבורי.
כדי להצליח בתפקיד SOC Analyst אתם חייבים להכיר מערכות הפעלה, שפות תכנות, טכניקות סייבר לצורך הגנה והתקפה ועוד. מעבר לכך, אתם צריכים להיות בעלי יכולת לימוד עצמי, מכיוון שמדובר בטכנולוגיות שמתפתחות בכל יום וסביר להניח שתצטרכו ללמוד על החידושים בתחום באופן קבוע.
תפקיד Penetration Tester
בודקי חדירה, או בקיצור באנגלית PT, הם בעלי תפקיד שמחפשים פרצות אבטחה במערכות ממוחשבות של חברות וארגונים, לפני שהחברה תהפוך לקורבן של עברייני סייבר. בפועל, מי שעובד בתפקיד זה מבצע בדיקות חוסן, שכוללות הדמיות של התקפה, ניסיונות פריצה למערכות של הארגון וחיפוש אחר נקודות תורפה.
עם סיום ביצוע בדיקת החוסן, אנשי PT מכינים דיווח מפורט על הממצאים ומעבירים אותו לבעלי תפקידים רלוונטיים בחברה, כדי שניתן יהיה לקבל החלטות בנוגע לאופן הטיפול בבעיות שהתגלו, אם התגלו כאלו.
אם אתם מתעניינים בתחום הסייבר ורוצים לרכוש ידע וניסיון, הצטרפו לקורס סייבר ללוחמים משוחררים מתקדם של מכללת איקום והתחילו לצעוד לעבר קריירה חדשה, מאתגרת ורווחית.