קורס מיישם הגנת סייבר ותנאי הקבלה התחילו להעסיק רבים לאחרונה, וזאת עקב העלייה בפופולריות וההכרה בחשיבות מיישמי הגנת הסייבר. בואו לקרוא על מי שהופכים את התיאוריה בתחום הסייבר לפרקטיקה ולחלק משגרת העבודה בחברות הגדולות במשק.
מה עושה מיישם הגנת סייבר?
מיישם הגנת סייבר מתעסק בפיתוח והטמעת כלים אבטחתיים מגוונים. לדוגמה, הוא מקים חומות אש (Firewalls) המסננות את התנועה ברשתות המחשוב, וכן פועל לזיהוי ומניעת פרצות (Intrusion Detection and Prevention Systems) בעזרת כלים המזהים פעולות חשודות.
בנוסף, הוא פותח אימות זהות (Authentication) וניהול גישה (Access Management) לשמירה על גישה בטוחה למידע הרגיש למטרת הגנה עליו. בהתאם להתפתחויות והמגמות בשטח, הוא ישדרג ויכוון את פתרונות הסייבר בחברה שהוא עובד בה בעזרת הגנות מפני איומים והתקפות פוטנציאלית חדשות, כמו Ransomware או פרצות אבטחה שנוצרות תוך תיקון באגים כשהמוצר כבר באוויר.
לבסוף, מיישם הגנת סייבר יפעל להגברת המודעות לאבטחת מידע בארגון ולהכשרת צוותים לזיהוי סיכונים בטרם הם מתפתחים לאירוע סייבר, על הטמעת והפיכת פעולות אבטחה לחלק משגרת העבודה בארגון.
היכן עובדים מיישמי הגנת סייבר?
למעשה, בכל גוף גדול שפעילותו מבוססת על רשת מחשוב. בין אם מדובר בתאגידים דוגמת קוקה-קולה או אל-על, ובין אם מדובר בבנקים או גופים פיננסיים אחרים דוגמת חברות הביטוח והפנסיה, הגנה על פרטי המשתמשים ועל נתוני האשראי שלהם היא קריטית לתפקוד התקין של כל חברה או ארגון גדול.
כמובן, הדבר נכון פי כמה כשמדובר על חברת הייטק מבוססת דאטה, או על חברה שההתמחות שלה היא בתחום אבטחת המידע והסייבר.
איך ניתן להשתלב בתחום?
מכללת איקום המציגה קו חדשני ומודרני ללימודי הדיגיטל וההייטק מציעה לימודי מגן סייבר בקורס ייחודי הפועל בשיתוף ספקי משרד הביטחון. קורס סייבר ללוחמים מוכר ועומד בתקנים בינ"ל על מנת לפתוח גם הזדמנויות עבודה בחו"ל, ועם גורמים מחו"ל.